Jump to content
The library informs: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Cover for Övervinn ångest på 21 dagar
Isbn: 978-91-8993-120-6
Publisher: Bokförlaget Upsaliensis AB
Category:
Education Religion & Beliefs Philosophy Psychology Medicine & Health
Accessible since: May 2024
Narrator: A.I. Mattias
Length: 32 minutes

Audiobook

Övervinn ångest på 21 dagar

Du kanske känner ångest. Men det är bara tankar. Du behöver inte bry dig om dem. Om du kämpar emot, blir ångesten bara starkare.

Låt mig vara din guide till sann och varaktig ångeståterhämtning från och med idag.

Fördelarna med denna guidade meditation mot ångest: Att lära sig att släppa taget.

I dagens snabba värld kämpar många människor med ångest och dess medföljande utmaningar. Ett kraftfullt verktyg som har blivit populärt de senaste åren är guidade meditationer mot ångest. Genom att införliva denna överlämnandespecifika guidade meditation för ångest i din rutin kommer du att lära dig att släppa taget om ångest och uppleva en mängd fördelar för ditt mentala och känslomässiga välbefinnande, till exempel:

1. Odla avslappningsrespons:
Denna guidade meditation för ångest aktiverar kroppens avslappningsrespons, vilket motverkar den stressreaktion som utlöses av ångest. Genom lugnande instruktioner uppmanar guidad meditation till djup avslappning, saktar ner hjärtfrekvensen, sänker blodtrycket och lindrar muskelspänningar. Denna reaktion skapar en känsla av lugn, vilket gör att ångesten kan försvinna.

2. Ökad självkännedom:
Ångest kommer ofta från en brist på självkännedom och en oförmåga att vara närvarande i nuet. Denna kapitulationssession riktar din uppmärksamhet inåt och hjälper dig att observera dina tankar och känslor utan att döma. Denna ökade självmedvetenhet gör det möjligt för dig att identifiera ångestmönster och utlösare, vilket ger dig möjlighet att reagera mer effektivt på ångestframkallande situationer.

3. Förbättrad känslomässig reglering:
Under denna guidade meditation mot ångest lär du dig att observera och erkänna dina känslor utan att bli överväldigad av dem. Genom att öva på att ta avstånd från oroliga tankar och känslor får du en större känsla av kontroll över ditt känslomässiga tillstånd. Med regelbunden övning kommer du att utveckla förmågan att reglera dina känslor, vilket förhindrar att ångesten går överstyr.

4. Förbättrad kognitiv funktion:
Ångest kan försämra kognitiva funktioner som koncentration och beslutsfattande. Att släppa taget kommer att förbättra kognitiva förmågor genom att främja mental klarhet och fokus. Genom att träna ditt sinne att släppa taget om oroliga tankar och distraktioner skapar du utrymme för förbättrad kognitiv bearbetning och problemlösningsförmåga.

5. Minskning av stress:
Gör dig redo för övergripande stressreducering, vilket är avgörande för att hantera ångest. När du dagligen deltar i denna guidade meditation mot ångest aktiverar du det parasympatiska nervsystemet, som ansvarar för avslappning. Denna fysiologiska förändring minskar produktionen av stresshormoner som kortisol, vilket leder till minskade ångestnivåer och en förbättrad känsla av välbefinnande.

6. Ökad motståndskraft:
Regelbunden övning av denna guidade meditation mot ångest stärker din motståndskraft mot ångest. När du blir skickligare på att släppa taget om oroliga tankar och omfamna det nuvarande ögonblicket utvecklar du ett motståndskraftigt tankesätt. Denna motståndskraft hjälper dig att återhämta dig från ångestframkallande situationer, återhämta dig snabbare och behålla en positiv inställning även under utmanande tider.

Slutsats:
Denna meditation för att släppa taget ger en transformativ väg mot att hantera ångest och uppnå känslomässigt välbefinnande. Genom att odla avslappning, självkännedom, känslomässig reglering, förbättrad kognitiv funktion, stressreducering och motståndskraft kan du släppa ångest och uppleva en större känsla av frid och lugn. Att införliva guidad meditation i din dagliga rutin kan vara ett värdefullt verktyg på din resa mot ett lugnare och mer tillfredsställande liv.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone