Jump to content
The library informs: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Cover for När vi var olydiga
Isbn: 978-91-8092-362-0
Publisher: Idus förlag
Category:
Children's books 9-12 years History
Accessible since: June 2024
Narrator: David Hedlund
Length: 1 hour 23 minutes

Audiobook

När vi var olydiga

Har du varit olydig någon gång? Har du gjort något fastän du visste att du egentligen inte fick? Det har nog de flesta av oss. Men har du någon gång varit olydig och haft en riktigt bra anledning till det? I så fall har du kanske gjort något av det viktigaste en människa kan göra.

När vi var olydiga får du möta människor som stått upp för vad de trott på. Även när det inneburit att de måste bryta mot lagen! Som Stanislav Petrov, militären som struntade i sina order och räddade oss från ett världskrig. Eller Rosa Parks som vägrade respektera en lag om att svarta personer måste lämna plats åt vita personer på bussen. De har alla deltagit i den långa kampen för en mer rättvis värld. En kamp som pågår än idag.

Boken är faktagranskad av Oscar Berglund, forskare vid University of Bristol med inriktning på civil olydnad och klimataktivism.

 

BTJ ger boken ett bra betyg

"[...] När vi var olydiga inleds med en resonerade text om lydnad och olydnad och avslutas med en reflekterande text om samhällsutveckling och olydnad. Språket är redogörande och målgruppsanpassat [...]."

Lektör Jenny Kvick-Sandberg, BTJ-häfte nr 12, 2024


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone