Jump to content
The library informs: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Cover for Trädgårdsdesign för nya och gamla trädgårdar
Isbn: 978-91-7765-877-1
Publisher: Recito Förlag
Category:
House & Home
Accessible since: June 2024

E-book

Trädgårdsdesign för nya och gamla trädgårdar

En modern och gedigen faktabok som pedagogiskt och informativt presenterar hur man kan gå till väga för att planera, designa, förändra och förbättra en trädgård eller annan utemiljö. Här finns allt du behöver för att hitta ett arbetssätt eller koncept som resulterar i en väl fungerande, snygg och intressant trädgård.

Boken riktar sig till privata trädgårdsägare, men också de som studerar inom trädgård eller arbetar med utemiljö. Du får dels grunderna i hur man designar trädgårdar, men också djupare kunskap om trädgårdsplanering och användbara tips inför anläggning.

Boken inleds med tankar kring vad en vacker trädgård egentligen är, hur du skaffar inspiration och påbörjar designarbetet. Därefter beskrivs hur du strukturerar upp idéer och önskemål, gör analyser av den befintliga utemiljön och lär dig om platsens olika förutsättningar.

Du får kunskap i hur man delar in trädgården i rum, varför det är så viktigt, vad de kan innehålla och hur du sedan planerar dem individuellt. Tretton olika typer av trädgårdsrum presenteras, till exempel matrummet, vattenparadiset och entrén, med tips på inredning och smarta materialval. Du får också läsa om viktiga element som golv, väggar och tak, proportioner, siktlinjer, jord, miljöansvar och belysning samt vilka regler som gäller för olika byggnationer.

I boken finns förslag på tio olika teman och inspirerande stilar för att kunna inreda trädgårdsrummen och därtill ett flertal listor med passande växter. Vidare finns kapitel om färg och hur det effektivt kan användas i trädgården, samt praktiska fakta kring växtval. Allt från krav på ljus, vatten och läge till blomningstid och former tas upp.

Författarens långa erfarenhet av att designa och anlägga trädgårdar, både privata och offentliga, har mynnat ut i denna praktiska handbok. Den innehåller dock inga bilder utan bygger på intressanta faktatexter och ska ses som ett komplement till andra böcker och media. Kompletterande bilder och växtlistor hittas på författarens hemsida. Helena Åhlund Hedström är trädgårdsdesignern som gärna delar med sig av sin kunskap och hon har tidigare gett ut boken ”Trädgårdsdesign för små och stora trädgårdar”. Att ge ut den här boken endast som E-bok är ett aktivt val för att gynna klimatet och miljön, med förhoppning om att vi alla kan hjälpa till att skapa en bättre, blommigare och grönare framtid.

Read sample (Download)
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone