Jump to content
The library informs: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Cover for Dödsorsak Nummer 1 - Hjärt- och Kärlsjukdomar. Din oumbärliga Guide till bättre hjärthälsa och förebyggande åtgärder mot Hjärtinfarkt, Hjärtsvikt, Plötsligt Hjärtstopp, Förmaksflimmer och Stroke.
Isbn: 978-91-8993-126-8
Publisher: Bokförlaget Upsaliensis AB
Category:
Education Philosophy Psychology Medicine & Health
Accessible since: June 2024
Narrator: A.I. Mattias
Length: 1 hour 36 minutes

Audiobook

Dödsorsak Nummer 1 - Hjärt- och Kärlsjukdomar. Din oumbärliga Guide till bättre hjärthälsa och förebyggande åtgärder mot Hjärtinfarkt, Hjärtsvikt, Plötsligt Hjärtstopp, Förmaksflimmer och Stroke.

Hjärt- och kärlsjukdomar är inte bara Sveriges, utan världens vanligaste dödsorsak. Med denna bok tar vi ett djupgående grepp om dessa allvarliga sjukdomar som påverkar miljontals liv varje år. "Hjärt- och Kärlsjukdomar" är din ultimata resurs för att förstå, förebygga och hantera hjärt- och kärlsjukdomar.

Vad du kommer att upptäcka:

1. Introduktion till Hjärt- och Kärlsjukdomar: Få en grundläggande förståelse för vad hjärt- och kärlsjukdomar innebär och varför de är så viktiga att studera.

2. Betydelsen av att förstå hjärt- och kärlsjukdomar: Upptäck varför kunskap om dessa sjukdomar är avgörande för att förbättra livskvaliteten och öka livslängden.

3. Kort översikt över hjärt- och kärlsystemet: Lär dig om hur vårt hjärta och kärlsystem fungerar, från blodets väg genom kroppen till de kritiska processer som håller oss vid liv.

4. Översiktlig genomgång av hjärtinfarkt, hjärtsvikt, plötsligt hjärtstopp, förmaksflimmer och stroke: Förstå symptomen, behandlingarna och prognoserna för några av de mest vanliga och farliga hjärt- och kärlsjukdomarna.

5. Statistik och Epidemiologi: Få en inblick i de senaste statistiska data och epidemiologiska trenderna som belyser omfattningen av hjärt- och kärlsjukdomar globalt.

6. Orsaker och Riskfaktorer: Identifiera de främsta orsakerna och riskfaktorerna som bidrar till utvecklingen av hjärt- och kärlsjukdomar, från genetik till livsstilsval.

7. Förebyggande Åtgärder: Lär dig effektiva strategier och åtgärder för att förebygga hjärt- och kärlsjukdomar innan de utvecklas.

8. Hälsosam Kost och Näring för Hjärthälsa: Upptäck hur en balanserad kost och rätt näringsämnen kan stärka ditt hjärta och förbättra din övergripande hälsa.

9. Hjärtvänliga dieter: Få tips och råd om specifika dieter som har visat sig gynna hjärthälsan, från Medelhavsdieten till DASH-dieten.

10. Fysisk Aktivitet och Motion för bättre Hjärthälsa: Utforska hur regelbunden motion kan förbättra hjärtfunktionen och minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar.

11. Rökavvänjning för Hjärthälsa: Lär dig om de dramatiska fördelarna med att sluta röka och hur det kan förvandla din hjärthälsa.

12. Är snus skadligt för hjärthälsan?: Få klarhet i huruvida snus, ett populärt tobaksmässigt alternativ, påverkar ditt hjärta.

13. Hantering av Stress och Mental Hälsa för bättre Hjärthälsa: Upptäck effektiva metoder för att hantera stress och förbättra din mentala hälsa, viktiga komponenter för hjärthälsa.

14. Betydelsen av att Upprätthålla Hälsosamma Nivåer för Hjärthälsan: Förstå vikten av att hålla blodtryck, kolesterol och blodsocker på hälsosamma nivåer.

15. Förebyggande av Diabetes för bättre Hjärthälsa: Lär dig om sambandet mellan diabetes och hjärthälsa och hur du kan minska din risk.

16. Regelbundna Hälsokontroller och Screening för bättre Hjärthälsa: Upptäck vikten av regelbundna kontroller och hur tidig upptäckt kan rädda liv.

17. Forskning och Framtida Utsikter för bättre Hjärthälsa: Få en inblick i den senaste forskningen och de framtida utsikterna inom hjärthälsa, inklusive nya behandlingsmetoder och teknologiska framsteg.

Denna bok är inte bara en informationskälla, utan en inspiration till att ta kontroll över din egen hjärthälsa och leva ett längre, friskare liv. Låt boken bli din guide på resan mot bättre hjärthälsa. Om du följer råden i boken har du garanterat gjort vad du själv kan göra för att förebygga Sveriges och världens vanligaste dödsorsak.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone