Jump to content
The library informs: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Cover for Borderline i praktiken
Isbn: 978-91-8848-943-2
Publisher: Fantasi & Fakta
Category:
Psychology Medicine & Health
Accessible since: June 2024

E-book

Borderline i praktiken

Känslomässig instabilitet, kroniska tomhetskänslor och oproportionerliga utbrott är bara starten. Borderline är ett livshotande tillstånd. Omkring 3–7 procent av dem som har diagnosen tar sina liv – och en ännu större andel försöker göra det. Därför är det verkligen dags att sprida praktisk kunskap, förståelse och medkänsla för vad diagnosen egentligen handlar om.

Med den här boken vill undersköterskan Torbjörn Engström och överläkaren i psykiatri Louise Chesta motverka missuppfattningar och sprida kunskap om vad som går att göra. I boken finns, förutom fakta om diagnosen, vanliga missuppfattningar, beskrivningar om vardagen med borderline, tips vad du kan göra när det krisar och även ett avsnitt om behandling.

Boken vänder sig till anhöriga, vänner och bekanta – och såklart även till psykiatrisk vårdpersonal som ofta har med borderline att göra.

Om författarna
Torbjörn Engström jobbar som skötare/undersköterska inom psykiatrisk vård. Tidigare jobbade han som boendestödjare och personlig assistent. Ursprungligen är han utbildad tonsättare, men bytte yrkesbana i mogen ålder. Förutom Borderline i praktiken har han också skrivit Autism i praktiken.

Louise Chesta har medicinskt spräcklig bakgrund som specialist i såväl rättsmedicin som psykiatri. Hon arbetar som överläkare i psykiatri med inriktning mot personlighetssyndrom och ätstörningar och ofta med patienter som brukar definieras som unga vuxna. Louise har även arbetat med barn och unga med ätstörningar och med patienter med utpräglat självskadebeteende.

Sagt om boken
"Boken förmedlar viktig kunskap om borderlineproblematik genom tydliga förklaringar och levande exempel."
- Peder Björling, överläkare


Read sample (Download)
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone