Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Kråkornas flykt
Isbn: 978-91-5278-581-2
Förlag: Boxi Förlag
Kategori:
Romaner 12-15 år Barn & Ungdom Unga vuxna
Tillgänglig sedan: september 2024

E-bok

Kråkornas flykt

Jacob är en duktig skolelev i Amsterdam på 1940 - talet. En dag får han en ny lärare som han ser upp till. Herr Becker verkar så stark, klok och kunnig. Jacob hoppas kunna ta sig långt och pluggar hårt för att bli bäst i klassen. Det hjälper inte. Jacob har romsk släkt och det kommer herr Becker på. Det dröjer inte länge innan han utser Jacob till kråka och mobbar honom öppet inför klassen. Situationen blir till sist ohållbar. Våldet ökar och kriget kommer närmare. Det är dags för kråkorna att fly. Jacob och hans lillebror kommer med ett tåg till England där de hamnar i olika fosterhem. Efter ett tag inser Jacob att kvinnan han hamnat hos har magiska krafter. Med hennes hjälp kan han ta sig tillbaka för att besöka sina föräldrar. Men Jacob kommer att ångra sina resor. Hans fostermor har visat honom saker han helst hade sluppit att se.

 

Kråkornas flykt är en roman om förföljelsen av romer och judar under andra världskriget. Genom historisk precision och inslag av magi lyckas författaren skildra hur fångarna hade det i koncentrationslägren. Boken är lämplig från 12 år och uppåt.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone